Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Zašto se na ekranu pametnog merača stvara greška u indikaciji?
- Aug 05, 2018 -

Neko je upitao, ukupna vrednost prikaza snage trofaznog elektronskog višefunkcionalnog merača pametne energije koja se koristi u određeno vreme nije jednaka zbiru prikazanih vrednosti svakog vremenskog perioda. U čemu je razlog?

Trofazni elektronski višefunkcijski merač pametne energije je numerička vrednost za prikazivanje električne energije na ekranu tečnog kristala. Postoji 8 efektivnih cifara, od kojih su dve značajne cifre nakon decimalne tačke. Razumno je reći da u određeno vreme prirast ukupne izmerene energije treba da bude jednak sumu povećanja energije u različito vreme tokom statističkog perioda. Međutim, ponekad postoji slučaj kada suma povećanja energije u različitim vremenskim periodima u određenom statističkom periodu nije jednaka vrijednosti ukupnog povećanja energije u vremenu, tj. 1 do 2 cifre se pojavljuju u posljednjem drugo decimalno mesto. Greška u indikaciji.

Uzrok analize je sledeći. Pošto je ukupan prirast energije uvećan tokom određenog vremenskog perioda kontinuirano od početka do kraja vremena, efektivna vrednost dve cifre sve dok decimalna tačka ne bude tačna. Međutim, suma povećanja električne energije u različitim periodima vrha, vrha, stana i doline u odgovarajućem vremenu može uzrokovati grešku u indikaciji, jer mikroprocesor ugrađen u mjeraču električne energije obrađuje podatke prema sledećem principu, to jest, vrednost prikaza tečnog kristala, prikazuje se samo druga cifra posle decimalne tačke, a treća cifra decimalne i sledeće mantisa se odbacuje. (Bez obzira na treću cifru koja se nalazi posle decimalne tačke, ona se neće prikazati ili preneti.) Međutim, mantisa nakon treće i treće cifre i dalje će biti sačuvana u unutrašnjoj memoriji, čekajući sledeći put kada se generiše struja , a izračunavanje će biti izvršeno. . To znači da se prirast nakon drugog decimalnog mesta u svakom periodu, ako se ovo vrijeme ne broji, biće prebrojan sledeći put, a nema gubitka podataka. Na ekranu će se generirati samo greška ekrana poslednjeg bita. (Ono što ovde treba naglasiti nije greška merenja, jer se mantisa i dalje čuva u memoriji)

Pored toga, prema nacionalnom standardu GB / T15284-2002 "Posebni zahtjevi za višekanalni mjerač električne energije", greška indikacije merača električne energije je sljedeća: (Izvodi su kako slijedi)

5.8 Greška pri indikaciji napajanja

5.8.1 Gubitak indikacije brzine tokom perioda perioda

5.8.2 Brojanje greške u kombinaciji vrijednosti

b) Elektronski prikaz (brojač)

△ WD- (△ WD1 + △ WD2 + ...... + △ WDt) ‖≤ (n-1) × 10-β (5)

U formuli:

△ WD ----- označava da se električna energija ukupnog brojača energije elektronski prikazuje tokom vremena;

△ WD1 + △ WD2 + ...... + △ WDt ---- - označava porast snage brojača koji odgovara svakom vremenu stope u vremenu;

n --- označava n stope;

β --- označava decimalni broj elektronskog brojača ukupnog broja energije.

Naš višefunkcijski merač energije ima četiri brzine za vrhove i doline, a LCD ekran ima dva decimalna mesta. Zamjena u pravu formulu jednačine (5) je:

≤ (n-1) × 10-β

= (4-1) × 10-2

= 0.03

Prema nacionalnom standardu GB / T15284-2002, greška u indikaciji višefunkcionalnog merača električne energije je manja ili jednaka 0,03, a ne više od 0,03 u skladu sa nacionalnim zahtevima greške u vrijednosti indikacije.


Zhejiang Reallin Electron. Co., Ltd

Dodaj: No.8 Shuangyang Rd, Jiulong selo, Renhe Grad, Yuhang Distrikta, Hangzhou City, Zhejiang Province, 311107, Kina.

Tel86-0571-89029103-826

Mobilni: 86-15924175278

Faks: 86-0571-88262207

Email: catherine@reallin.com