Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Termalni detektor sa tipovima
- Apr 15, 2018 -

Detektori toplote često se klasifikuju u četiri tipa: pneumatski detektori (Gaolai cevi), termoelementi ili termopile, termistori, piroelektrični detektori.

1. Pneumatski detektor (Gaolai tube)

Korišćenjem načela da plin napunjen sud primi toplotno zračenje i povećava temperaturu nakon što se gas ekspandira, promjena u zidu posude se meri kako bi se utvrdio intenzitet infracrvenog zračenja. Ovo je staromodni detektor, ali 1947. godine, nakon što je Gaulle poboljšao pneumatski detektor, koristeći fotocelicu za merenje malih promena u zidu kontejnera, tako da je osjetljivost značajno poboljšana, pa je ovaj pneumatski detektor, poznat i kao Gao Lai komponente .

2. Termistor

Otpornost na termistor se menja sa sopstvenom temperaturom. Njegova temperatura zavisi od apsorpcije zračenja, topline Joula generiše struja koja se primjenjuje tokom rada, temperatura okoline i dispanzija toplote. Termistori su u osnovi napravljeni od poluprovodničkih materijala, sa NTC (koeficijent negativnog otpora) i PTC (koeficijent pozitivnog otpora).

Termistori su obično dvostepeni uređaji, ali su dostupni i na tri i četiri terminala. Dvostepeni uređaji ili uređaji sa tri terminala se direktno zagrevaju, a uređaji sa četiri terminala se indirektno zagrevaju. Termistori se obično izrađuju manji, beaded, u obliku prstena i u obliku flame. Termistorski bolometar napravljen od negativnog temperaturnog koeficijenta oksidnog poluprovodnika (obično mješavina oksida mangana, nikla i kobalta) često se sastoji od dvije komponente: jedna je glavna komponenta, okrenuta prema prozoru, prima infracrveno zračenje. Druga je nadoknada. Performanse su iste kao i one glavnog elementa. Oni su nezavisni jedni od drugih i pakirani su u jednu cijev. Ne primaju infracrveno zračenje i samo obezbeđuju temperaturnu kompenzaciju.

3. Termopari i termopile

Termoelektrane su jedan od najstarijih detektora toplote i još uvijek se široko koriste. Termopari funkcionišu na bazi termoelektričnih efekata. Termoelektrični emf koji je obezbeđen jednim termoelementom je relativno mali i ne može da zadovolji zahteve određenih aplikacija. Prema tome, nekoliko termoelua ili nekoliko termoelektrana često su povezani u seriju da bi se formirala termopil. Termopile mogu obezbediti veći termoelektrični emf od termoelektrana. Novije termopile se izrađuju pomoću tehnologije tankog filma. Stoga se nazivaju termopilima tankih filma.

4. Pyroelectric detector

Piroelektrični detektori su kasno razvijanje detektora toplote. Danas nisu sazreli samo jedinični piroelektrični detektori, već su uspešno primenjeni i multi-elementi. Stopa detekcije piroelektričnog detektora od stepena detekcije detektora fotona je mala, ali njegov spektralni odziv je širok, na sobnoj temperaturi, u infracrvenim termalnim slikama, cevi infracrvenom kamerom, ne-kontaktnoj temperaturi, alarmu upada, infracrvenom spektrometru, laserskom merenju i primjenjeni su mjerenje talasa submilimetra, pa je postao važan infracrveni detektor.

Zhejiang Reallin Electron. Co., Ltd

Dodaj: No.8 Shuangyang Rd, Jiulong selo, Renhe Grad, Yuhang Distrikta, Hangzhou City, Zhejiang Province, 311107, Kina.

Tel86-0571-89029103-826

Mobilni: 86-15924175278

Faks: 86-0571-88262207

Email: catherine@reallin.com