Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Termalni detektor sa uvodom
- Apr 15, 2018 -

Objekt apsorbuje zračenje i povećava se vibracija mrežice. Energija zračenja pretvara se u toplotnu energiju i temperatura se povećava. Kako se temperatura objekta povećava, fizička svojstva vezana za temperaturu se menjaju. Fenomen koji telo apsorbuje zračenje kako bi promenio njegovu temperaturu i izazvao fizičke i mehaničke osobine objekta da se u skladu s tim menja, naziva se termički efekat. Detektor napravljen korišćenjem termičkog efekta naziva se termički detektor.

Proces fotoelektričnog pretvaranja detektora toplote podeljen je u dva koraka: prvi korak je da detektor toplote apsorbuje infracrveno zračenje i uzrokuje porast temperature. Ovaj korak je isti za sve vrste detektora toplote; drugi korak koristi određeni temperaturni efekat detektora toplote da zagreje temperaturu. Liter se menja u promene struje.

Pošto detektori toplote koriste zračenje kako bi izazvali rast temperature objekta, on odgovara radijaciji bilo koje talasne dužine, tako da je detektor toplote neselektivni detektor, što je velika razlika između njega i fotonskog detektora. Razvoj detektora toplote je raniji od detonatora fotona, ali danas je stepen detekcije nekih fotonskih detektora blizu pozadine, a stopa detekcije detektora toplote je i dalje daleko od granice šuma u pozadini.

Nakon apsorbovanja objekta, zračenje se pretvara u toplotu, a temperatura objekta se povećava, zajedno sa drugim efektima, kao što je ekspanzija zapremine, promjena otpornosti ili stvaranje struje, elektromotorne sile. Merenje promena u ovim parametrima performansi govori o postojanju i veličini zračenja. Ovim principom su napravljeni termometri, detektori Gaulay, termistori, termoelementi i piroelektrični detektori. [1]

Ljudsko telo, tenkovi, avioni, ratni brodovi itd. Su svi sjajni izvori toplote. Detektori toplote koriste se za otkrivanje distribucije temperatura zračenja u različitim delovima ljudskog tela, tenkova, aviona, ratnih brodova itd. Da bi se razlikovali i identifikovali ovi objekti. Detektori toplote mogu se široko koristiti za otkrivanje ljudskog tijela, izvora vatre, izvora toplote, raznih vojnih ciljeva i važnih primjena i razvoja u industriji i poljoprivredi i odbrani države.

Zhejiang Reallin Electron. Co., Ltd

Dodaj: No.8 Shuangyang Rd, Jiulong selo, Renhe Grad, Yuhang Distrikta, Hangzhou City, Zhejiang Province, 311107, Kina.

Tel86-0571-89029103-826

Mobilni: 86-15924175278

Faks: 86-0571-88262207

Email: catherine@reallin.com