Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Prava namena štednje energije
- Feb 02, 2018 -

Trenutno se postiže inteligentni sistem upravljanja energijom u zgradama (Sistem za upravljanje energijom za inteligentnu gradnju) pomoću sistema upravljanja građevinskom opremom (BAS sistem). BAS sistem može optimizirati upravljanje električnom energijom, rasvjetom, klimatizacijom i ostalom opremom u skladu sa unapred dogovorenim vremenskim programom, kako bi se postigla svrha uštede energije. U projektu se obično usvajaju sljedeće mjere štednje energije:

1) Vremenski zakon: započeti i zaustaviti kontrolnu opremu na vrijeme prema rasporedu rada objekta, kao što su ventilator, osvjetljenje i tako dalje.

2) temperatura - način odlaganja vremena: prema zgradi radi održavanja kašnjenja temperature, ranog zatvaranja klima uređaja ili kotla za postizanje svrhe očuvanja energije.

3) Podesite temperaturu vode: podesite temperaturu vode u sistemu za klimatizaciju u skladu sa stvarnom unutrašnjom i spoljašnjom temperaturom, podesite odgovarajuću temperaturu vode kako biste smanjili prekomerni rad hosta sistema kako biste uštedeli energiju.

4) Metod ekonomičnog rada: Kada spoljašnja temperatura dostigne 13 ℃, otvoreni svež vazduh se može direktno koristiti kao povratni vazduh; kada spoljašnja temperatura dostigne 24 ℃, otvoreni svež vazduh se može direktno poslati u sobu. U takvim slučajevima, sistem može uštedjeti energiju u sistemu povratnog vazduha.

5) Oprema i ostali dugotrajni radovi: izgradnja hladnjaka i izvora toplotne energije, pumpe, ventilatora i druge opreme za promjenjivo vrijeme i vrijeme kako bi se produžio radni vijek opreme, čuvajući troškove održavanja.

Prema stranom inženjerskom iskustvu, sistem upravljanja zgradom (BAS sistem) može uštedjeti oko 20% za novu poslovnu zgradu. Međutim, prema statistikama, manje od 10% domaćih inteligentnih objekata zapravo ispunjava cilj koji štedi energiju. Više od 80% inteligentnih sistema BAS se koristi samo kao nadzor stanja opreme i automatska kontrola, što dovodi do ogromnog gubitka ulaganja.

Specifični razlozi su mnogi, ali osnovni uzrok je što naša zemlja do sada još nije uspostavila skup efikasnih metoda ispitivanja energetske efikasnosti zgrada, a BAS sistem nije kompletan set inženjerskih proizvoda, BAS sistemski inženjeri treba da urade drugi programiranje u polju Da bi se postigla kontrolna funkcija, performansu sistema u velikoj meri utiču ljudski faktori inženjera na terenu. Pored toga, mnoge inteligentne stranke u građevinarstvu i stranke za upravljanje su odvojene od strane korisnika, što uzrokuje malo korisnika da brinu o tome koliko krajnjih korisnika može uštediti energiju. Što se tiče ulazno-izlaznog odnosa, mnogo je. Zapravo, zbog nedostatka modela korišćenja zgrada i sofisticiranih metoda merenja, čak i ako korisnici postavljaju gore navedena pitanja, oni ne mogu dobiti tačne podatke.

Stoga, potrebno je uspostaviti sistem upravljanja energijom u inteligentnoj zgradi kako bi nadgledali, analizirali i upravljali energetskom efikasnošću građevinske opreme i uspostavili model potrošnje energije zgrade kako bi ostvarili cilj uštede energije.