Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Smanjite vreme čekanja klijenata i poboljšajte iskustvo korisnika
- Feb 02, 2018 -

Kada sam počeo da razumem terminality interneta stvari i ništa novo, osećam da to nije terminal za prikupljanje podataka, polako je proučavan, samo da shvatim da to ne samo da može da učini podatke, već i ulogu velikog posla.

Internet stvari, kao dalja ekstenzija interneta, postao je važna faza razvoja za doba informisanja. Godine 2017, godina prilagođavanja tehnologije i razvoja Interneta stvari, industrijski sistem za Internet stvari je preuzeo početni oblik.

Kao inteligentni hardver, IoT terminali igraju veoma važnu ulogu u Internetu stvari, a njegova odgovornost je postati most koji povezuje senzor na sloj transportne mreže. Može se povezati senzorska mreža i komunikaciona mreža; dva kao uređaj za obradu podataka, dogovor između pretvarača senzora; tri kao upravljački uređaj, daljinsko upravljanje i upravljanje senzorom.

Zašto senzor komunicira sa mrežnim slojem? Pošto mrežni sloj ima veliki uticaj na naše živote, on nam može pružiti rešenje problema. Kada se podaci senzora prenose, oblak će formirati veliku količinu podataka koje računar može iskopati, brojati, analizirati i predvideti. U našem životu, ukoliko poljoprivrednici mogu shvatiti vlagu i vlažnost zemljišta i okoline, oni mogu blagovremeno navodnjavati kad je usev potreban za vodu. Ukoliko klijent preuzme trčanje i vreme rada svakog vozila, on planira vreme dolaska vozila i brzo. Autobusom, ako autobuska kompanija razume vreme putovanja svojih putnika, može smanjiti vreme čekanja i iskustvo kupaca povećanjem broja vozila tokom vožnje.

Internet stvari, standardi komunikacijske opreme variraju, što zahtijeva terminal Interneta stvari za odgovarajuću konverziju. Prednji IOT podržava trenutni mainstream senzor i PLC, digitalne instrumente i druge ugovore, ključnu konfiguraciju, uključivanje i reprodukciju.