znanja
Dom > znanja > Sadržaj
Tačka priključka mora biti pričvršćena i pouzdana
- Feb 02, 2018 -

Trofazni zahtevi za instalaciju elektronskog merača energije

1, tačka merenja treba biti postavljena na tačku demarkacije, tačka instalacije ne može imati korozivni gas i snažne udarce i vibracije, okruženje treba provetravati i sušiti, radna temperatura merača električne energije ne može biti veća od 50 ℃.

2, Metar ugrađen u namenski mjerni ormarić, visina ugradnje u skladu sa specifikacijama, merač instaliran u mjernom ormanu na donjem dijelu tla ne može biti manji od 1 m, visina metarskog metra od dna Zemljište ne može biti manje od 1,8 m.

3, metar instaliran vertikalno i da bude fiksiran i pouzdan, sekundarni strujni transformator sekundarne struje treba da bude 4 mm2 bakarne žice izolovane žice; naponsko kolo treba da bude 2,5 mm2 bakarno izolovane žice; ampermetar i struja, krug između napona treba da bude spojen sa spojem spojne kutije, kako bi se olakšalo merenje ožičenja na licu mesta i otklanjanje mjerenja mjerenja.

4, svaka fazna struja, transformatori napona moraju biti iste specifikacije proizvoda, fazna sekvenca i polaritet ožičenja ožičenja biti tačni, tačka priključivanja koja treba pričvrstiti i pouzdani, merni transformator i mjerač snage treba zajedno instalirati u merenje kabinet ili kutiju za merenje, i uradite dobar posao u mjerama protiv mjerenja.

5, za daljinsko telemetrijsko uzorkovanje elektronskog merača energije, signalna linija bi trebalo da bude zaštićena žičanim paricama, postavljanje signalne linije biće zaštićeni jednorodni provodnik radi poboljšanja pouzdanosti komunikacije.

6, gde metalna struktura mjernog ormana, kutije za merenje i visokonaponske transformatorske cijevi mora biti pouzdano zasnovana, žica za zemlju za korištenje bakarne žice, prečnika ne manja od 2,5 kvadratnih milimetara.