znanja
Dom > znanja > Sadržaj
Zadovoljiti potrebe industrije, formiranje tehnoloških inovacija
- Feb 02, 2018 -

Brzi rast Interneta stvari u Kini koristi nekoliko glavnih prednosti Kine u Internetu stvari. Prvo, već 1999. godine, Kina je počela istraživati ​​tehnologiju sržne senzorske mreže Interneta stvari (IoT), a njen nivo istraživanja i razvoja je u prvom planu svijeta. Drugo, u oblasti senzorskih mreža u svijetu, Kina je jedna od vodećih zemalja standarda sa visokom stopom vlasništva nad patentima. Treća, a naša zemlja je jedna od zemalja koje mogu da realizuju kompletan industrijski lanac interneta stvari. Četvrto, bežična komunikacijska mreža i širokopojasna pokrivenost u našoj zemlji pružaju solidnu osnovu za razvoj Interneta stvari. Peto, Kina je postala druga po veličini na svetu Velika ekonomija, čvršća ekonomska snaga koja podržava razvoj stvari.

Kina će preduzeti četiri glavne mjere kako bi podržala telekom operatere da pokrenu IOT tehnologiju inovacija i primjenu. Ove mere uključuju:

1. Prebacite ključne tehnologije IoT-a u cilju postizanja tehnoloških inovacija. U kombinaciji sa karakteristikama IoT, istraživanje i razvoj i popularizacija i primena tehnologija u prodoru ključnih zajedničkih tehnologija će se ubrzati. Izgradnja R & R i javnih platformi za IoT tehnološka rješenja u industrijama i oblastima će biti ojačana. Primjena i tehnologija će se koristiti kao proboj u inovacijama aplikacija.

2. Razviti plan za razvoj IOT-a u Kini, sveobuhvatan izgled. Fokusirati se na razvoj vrhunskih senzora, MEMS, pametnih senzora i senzorskih mrežnih čvorova, senzorskih kapija; UHF RFID, aktivne RFID i RFID industrije srednjeg fokusa, fokusirajući se na razvoj stvari i opreme vezanih za Internet stvari i softvera i informacionih usluga.

3. Promovišite tipičnu demonstraciju aplikacije Internet of Things, razvijate disk. Kroz primjenu vodiča i tehnoloških istraživanja i razvoj interaktivnog razvoja, pokrenuo je razvoj interneta stvari. Usredsredite se na izgradnju senzorske mreže u javnim servisima i na tipične industrijske projekte demonstracionog projekta, kako bi uspostavili razvojni režim razvoja industrije, kako bi se eliminisalo usko grlo koje ograničava razvoj skale senzorske mreže. Razvoj dubine IoT-a za prikupljanje informacionih resursa kako bi se povećala ukupna vrijednost lanca industrije procesa primjene IoT-a.

4. Jačati Internet stvari internacionalnim i domaćim standardima, zaštitu razvoja. Da li vrhunski dizajn zadovolji potrebe industrije, formiranje tehnoloških inovacija, standarda i mehanizma koordinacije intelektualne svojine i interakcije. Za ključne poslovne aplikacije ojačati istraživanje ključnih tehnologija i uspostaviti standardne servisne platforme kao što su standardna verifikacija, testiranje i simulacija i ubrzati formulaciju, implementaciju i primjenu ključnih standarda. Aktivno učestvuju u formulisanju međunarodnih standarda, integrišu domaće istraživačke snage u formiranje zajedničke sile i promovišu domaća istraživanja u nezavisnim inovacijama za međunarodnu zajednicu.

Internet stvari sigurnosti i pitanja sigurnosti interneta, uvek će biti tema široko zabrinuta. Zbog toga što je IoT uglavnom povezan i obrađen od strane mašina i predmeta i srodnih podataka, njegova funkcija "vlasništva" rezultira većim zahtjevima za sigurnost informacija za Internet stvari (IoT) nego "zahtjevi zasnovani na tekstu" i "Privacy" takođe su veći (kao što je navedeno u izveštaju ITU IoT), kao i pitanja poverenja, uključujući "bezbednost" i "Otkazivanje usluga" (prisluškivanje, itd.) za napad na sistem, čineći pravi kraj neupotrebljivim itd.), od kojih su mnogi pozvali na posebnu pažnju na sigurnost Interneta stvari.